Urla Rezidans’tan nitelikli eğitim için kermes

 ›  Haberler  › ↓ 

Darüşşafaka Urla Rezidans bağışçılarının yıl boyunca ürettikleri eserlerin sergilendiği "Geleneksel Kermes" etkinliği, 12-14 Aralık günlerinde Darüşşafaka Urla Rezidans’ta gerçekleştirildi.

Sebahin Küçükaksoy, Yüksel Sökmen Ahmetoğlu, İlhan Akan, Sabriye Gökşin Sanal

 

Darüşşafaka Cemiyet Genel Sekreteri Suat Çetin’in de katıldığı Darüşşafaka Urla Rezidans etkinliğinde, bağışçılardan Abdullah Zeki Töngür, Abdurrahman Kara, Emel Erol, Ahmet Erdem Altıntaş, Nurten Tolun, Aysel Yılmazkaya, Ayşe Kudret, Belkız Kıroğlu,  Bilin Öztermiyeci, Birsen Çini, Gökşin Sanal, Gülgün Körpefiliz, Gülümser Çölok, Nursen Altan, Gürsu Yücemen, Hasan Tokul,Hüseyin Başköy, Jutta Renata Pamir, Kahoru Sancar, Rıdvan Hoşgör, Orhan Kandemir, Perihan Taga, Sema Günal, Şükran Kocaoğlu, Sevda Bedizel, Tuncay Küşat, Yaman Karakurt, Hayat Leyla Karakurt, Yılmaz Küşat, Yüksel Ahmetoğlu’nun hobi öğretmeni Hazal Saltan’la birlikte yıl boyunca ürettikleri eserler konukların beğenisine sunuldu.

Hayat Leyla Karakurt, Nermin Ören ve İlhan Akan

 

Kermese katılanlar, Darüşşafaka Urla Rezidans bağışçısı Yüksel Sökmen Ahmetoğlu’nun yazdığı “Ezop Öyküleri” adlı kitabı imzalatma fırsatı da buldular.

Yüksel Sökmen Ahmetoğlu

Bağışçıların hazırladıkları örgü, ahşap ve seramik boyama ürünleri, süs eşyaları ve yağlı boya resim çalışmaları gibi eserlerden elde edilen gelir, öğrencilerin nitelikli eğitimleri için Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlandı.

“Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuna destek olan ve Darüşşafaka’da okuyan öğrencilere aydınlık bir gelecek armağan eden tüm bağışçılara yürekten teşekkür ederiz.

 

"İkinci baharın" en güvenilir adresi

Türkiye’de ileri yaş bakımında uzmanlaşmış kurumlar arasında başı çeken Darüşşafaka, 1997 yılından bu yana rezidans hizmetlerini sürdürürken, bugün itibarıyla kurumun Türkiye genelindeki toplam 4 rezidansında 500’e yakın kişi ikamet ediyor. Darüşşafaka Cemiyeti, 1997 yılında hizmete açtığı Yakacık Rezidans’ın ardından Maltepe, Şenesenevler ve Urla Rezidansları’nı hayata geçirirken; sistem tek seferlik toplu bağış şeklinde işliyor. Rezidanslarda verilen hizmetlerden ve ömür boyu sağlık güvencesinden yararlanabilmek için Darüşşafaka Cemiyeti’ne bir kereye mahsus toplu bağış yapmak ve 65 yaşının üzerinde olmak gerekiyor.
65 yaş ve üstü kişilere sağlıklı, güvenli, konforlu “ikinci bahar” olanağı tanıyan Darüşşafaka Rezidansları ömür boyu sağlık güvencesinin yanı sıra, kişiye özel tasarlanmış odalar, sağlık ve güvenlik hizmeti veriyor.
Psikososyal servis tarafından hazırlanan program çerçevesinde bağışçılar gezilere, konserlere, tiyatroya, sinemaya, alışveriş merkezlerine, bale ve opera gösterilerine gitme fırsatı buluyor. Bağışçılar aynı zamanda, profesyonel hobi öğretmeni eşliğinde resim, örgü, nakış, takı tasarımı, maket, rölyef, yemek yapımı gibi farklı uğraşlarda bulunabiliyor.
Bağışçılar standart ve süit daire alternatifleri arasından istediklerini seçebiliyor. İsterlerse dairelerinin dekorasyonunu değiştirebiliyor ya da evlerindeki eşyaları rezidanstaki dairelerine getirebiliyorlar.


Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 

Tüm Haberlere Göz Atın
 Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?