Darüşşafaka Şenesenevler Rezidans’ta yaşayan bağışçıların bir yıl boyunca ürettiği el emeği göz nuru eserler, 30 Eylül’de düzenlenen "Geleneksel Kermes" etkinliğinde satışa sunuldu. Elde edilen gelir, Darüşşafaka’da okuyan 1.000’e yakın öğrencinin eğitimi için Darüşşafaka Cemiyeti’ne bağışlandı.

Darüşşafaka’nın Şenesenevler Rezidans bağışçıları tarafından düzenlenen "Geleneksel Kermes" etkinliği; Darüşşafaka Cemiyeti Başkan Vekilleri Zeynep Necipoğlu ve Erman Süsler, Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Burak İhsan Çetinçeker (DŞ’ 2002), Genel Sekreter Suat Çetin, İş Geliştirme, Rezidans ve Vasiyet Bağışları Genel Sekreter Yardımcısı Burçak Karakaya, Şenesenevler Rezidans Kurum Müdürü Zeynep Ellidokuz, Yakacık Rezidans Kurum Müdürü Enez Arslan ile Başhekim ve Maltepe Özel Bakım Ünitesi Müdürü Can Bostancı’nın katılımıyla Darüşşafaka Şenesenevler Rezidans’ta düzenlendi.

Bağışçıların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, rezidans bağışçıları Ayşe Rezzan Doğru, Hasan Ercüment Yığın, Neriman Tural, Fatma Bayındır, Yakup Vedat Aslay, Gülten Çolgar, Şennur Öztap, Fatma Cansu, Muzaffer Helal, Filiz Erkezen, Emre Öztürk, Leman Sebüktekin, Sevim Özduman, Süha Gürkan ve Aylin Resnelioğlu’nun, Hobi Öğretmeni Derya Amaç’la birlikte bir yıl boyunca ürettikleri ürünler konukların beğenisine sunuldu.
2013’ten beri Şenesenevler Rezidans’ta yaşayan Neriman Tural, Malatya’da ilkokul öğretmenliği yaptığı zamanlarda hep bir okul yaptırma hayali varmış ve uzun yıllar yatalak annesine baktığı için de hayallerinden biri bakımevi açmakmış. Darüşşafaka’ya yaptığı bağışlarla her iki hayalini de gerçekleştirdiğini belirten Tural, dikiş nakış ürünleriyle katkıda bulunduğu kermesle ilgili duygularını şu şekilde ifade ediyor: “Darüşşafakalı öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlayıp onları sevindirdiğimiz için çok mutluyum.”
2017’den beri Darüşşafaka Şenesenevler Rezidans’ta yaşayan ve burada yaşadığı için de kendisini çok şanslı hissettiğini belirten Sevim Özduman ise, el emeği dikiş nakış ürünleriyle katkıda bulunduğu kermese ilgi gösterilmesinden memnun duyduğunu dile getiriyor ve “Böyle bir organizasyonda yer alarak Darüşşafakalı öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunduğum için çok mutluyum.” diyor.

Diz örtü ve battaniyeleri, banyo lifleri, şal, atkı, bere, el yapımı çantalar, takılar, bebek ve çocuk elbiseleri, el boyaması taş magnetler, tabaklar gibi ürünlerin yer aldığı kermes organizasyonuna katılan bağışçılar, “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuna katkı vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
"İkinci baharın" en güvenilir adresi
Türkiye’de ileri yaş bakımında uzmanlaşmış kurumlar arasında başı çeken Darüşşafaka, 1997 yılından bu yana rezidans hizmetlerini sürdürürken, bugün itibarıyla kurumun Türkiye genelindeki toplam 4 rezidansında 500’e yakın kişi ikamet ediyor. Darüşşafaka Cemiyeti, 1997 yılında hizmete açtığı Yakacık Rezidans’ın ardından Maltepe, Şenesenevler ve Urla Rezidansları’nı hayata geçirirken; sistem tek seferlik toplu bağış şeklinde işliyor. Rezidanslarda verilen hizmetlerden ve ömür boyu sağlık güvencesinden yararlanabilmek için Darüşşafaka Cemiyeti’ne bir kereye mahsus toplu bağış yapmak ve 65 yaşının üzerinde olmak gerekiyor.
65 yaş ve üstü kişilere sağlıklı, güvenli, konforlu “ikinci bahar” olanağı tanıyan Darüşşafaka Rezidansları ömür boyu sağlık güvencesinin yanı sıra, kişiye özel tasarlanmış odalar, sağlık ve güvenlik hizmeti veriyor.
Psikososyal servis tarafından hazırlanan program çerçevesinde bağışçılar gezilere, konserlere, tiyatroya, sinemaya, alışveriş merkezlerine, bale ve opera gösterilerine gitme fırsatı buluyor. Bağışçılar aynı zamanda, profesyonel hobi öğretmeni eşliğinde resim, örgü, nakış, takı tasarımı, maket, rölyef, yemek yapımı gibi farklı uğraşlarda bulunabiliyor.
Bağışçılar standart ve süit daire alternatifleri arasından istediklerini seçebiliyor. İsterlerse dairelerinin dekorasyonunu değiştirebiliyor ya da evlerindeki eşyaları rezidanstaki dairelerine getirebiliyorlar.
Ayrıntılı bilgi için:
https://www.darussafaka.org/rezidanslar/hakkimizda
Tüm Haberlere Göz Atın