Sait Faik Hikâye Armağanı’nın yeni jüri üyesi, Jale Özata Dirlikyapan

 ›  Haberler  › ↓ 

2006 yılından beri sürdürdüğü Sait Faik Hikâye Armağanı jüri üyeliğinden işlerinin yoğunlaşması nedeniyle ayrılan Murat Gülsoy’dan sonra yeni jüri üyesi, Jale Özata Dirlikyapan oldu.

 Jale Özata Dirlikyapan

 

1955’te yazarın annesi Makbule Abasıyanık tarafından başlatılan, 1964 yılından beri de Darüşşafaka Cemiyeti tarafından sürdürülen, 2003-2011 yılları arasında Darüşşafaka Cemiyeti ve Yapı Kredi Yayınları iş birliğiyle verilen, 2012'den itibaren ise Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle düzenlenen Sait Faik Hikâye Armağanı’nın yeni jüri üyesi, “Kabuğunu Kıran Hikâye: Türk Öykücülüğünde 1950 Kuşağı” (Metis, 2010) adlı yapıtıyla Memet Fuat Eleştiri Ödülü’ne layık görülen ve yazdığı eleştirel metinlerle yazın dünyasında adından söz ettiren Jale Özata Dirlikyapan oldu.

68. Sait Faik Hikâye Armağanı jüri başkanı Doğan Hızlan ve jüri üyelerinden Prof. Dr. Jale Parla, Murat Gülsoy, Beşir Özmen ile Metin Celal’in 2 Haziran’da Darüşşafaka Cemiyeti’nin konuğu olmuş; Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç, bu sene jüri üyeliğinden ayrılan Murat Gülsoy’a 2006-2022 yılları arasındaki değerli katkılarından dolayı plaket takdim etmişti. İlgili haberi okumak için tıklayınız.

Şair, öykü ve roman yazarı Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen ve jürisinde Doğan Hızlan, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Prof. Dr. Jale Parla, Murat Gülsoy, Beşir Özmen ve Metin Celal’in olduğu 68. Sait Faik Hikâye Armağanı’nın bu seneki kazananı “Yok Yolcu” (Sel) adlı yapıtıyla Kâmil Erdem olmuştu. İlgili haberi okumak için tıklayınız.

2006 - 2022 döneminde sürdürdüğü jüri üyeliğindeki emek ve deneyimleriyle, Sait Faik Hikâye Armağanı’na sağladığı eşsiz katkılardan dolayı Murat Gülsoy’a teşekkür eder, Jale Özata Dirlikyapan’ın jüri üyeliği için kendisini tebrik ederiz.

Jale Özata Dirlikyapan kimdir?

Yüksek lisans ve doktora eğitimini Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölümü’nde tamamlayan Jale Özata Dirlikyapan, 2010 yılında yayımlanan Kabuğunu Kıran Hikâye: Türk Öykücülüğünde 1950 Kuşağı (Metis, 2010) adlı yapıtıyla Memet Fuat Eleştiri Ödülü’ne layık görüldü. Duyguların Gücü: Psikanalizde, Cinsiyette ve Kültürde Kişisel Anlam (Metis, 2019) adlı yapıtı Türkçeye kazandıran Özata Dirlikyapan, Sosyolog, Sanatçı, Düşünür: Georg Simmel (Doğu Batı Yayınları, 2011), Edebiyatta, Sinemada, Televizyonda Tür Kuramı:Temel Metinler (Doğu Batı Yayınları, 2018) ve 2022 yılında yayımlanan Mesafeyi Aramak: 2010’lu Yılların Romanları Üzerine Yazılar (Metis) adlı kitapları derledi. Edebiyat ve iletişim, çağdaş roman ve öykü, edebiyat kuramları temel çalışma alanlarıdır. 2012 yılından bu yana Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

 

Tüm Haberlere Göz Atın
 Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?