"Darüşşafaka'dan başka tutacak dalımız yok"

 ›  Haberler  › ↓ 

Her gün okuduğumuz gazeteler, izlediğimiz TV haberleri, havsalamızın alamadığı korkunçlukta haberleri ulaştırıyor bizlere... Sanki insanlık topluca çıldırmış gibi... İyiliğe, güzelliğe dair umutlarımızın azaldığı her an bunun aksini ispatlayan bir olay yaşanıyor. Tıpkı Osman Uzdere'nin öyküsü gibi...

Darüşşafaka Velisi Osman Uzdere ile 6. sınıf öğrencimiz Büşra Yağmur Akdin...

Darüşşafaka öğrencisi Beyza Buse (8. sınıf) ve Büşra Yağmur Akdin'in (6. sınıf) dedesi Osman Uzdere, 65 yaşında... Konya'da yaşıyor. Beş yıl önce kızı vefat eden Uzdere, ondan geriye kalan üç torununa da kol kanat geriyor. Bir yandan üç torununa yeni bir yuva veriyor, diğer yandan da iyi bir gelecekleri olması için elinden geleni yapıyor.

Büyük torunu Beyza Buse'yi 2013 yılında Darüşşafaka Sınavı'na sokuyor. Beyza sınavı kazanınca elinden tutup, Konya'dan İstanbul'a getiriyor. Bu yıl 8. sınıfa geçen Beyza'nın Darüşşafaka'daki başarılarıyla gururlanırken, ikinci torunu Büşra Yağmur'u da Darüşşafaka Sınavı için hazırlıyor. Büşra da 2015 yılında Darüşşafaka Sınavı'nı kazanıyor.

2013 yılında Darüşşafaka'ya başlayan Beyza Buse Akdin...

Tutamadığı oruç yerine bu yıl da Darüşşafaka'ya bağış yapmak için torunu Büşra Yağmur'la birlikte bağış birimimizin kapısını çalınca yakından tanıma olanağı bulduğumuz Osman Uzdere, sohbetimize "İki torunum da sizde okuyor. Bizim, Darüşşafaka'dan başka tutacak dalımız yok" diye başlıyor.

Okul kapanış töreninin ardından iki torununu da alıp, Konya'ya götürmek için İstanbul'a gelen Uzdere, "Sağlık sorunlarım nedeniyle oruç tutamıyorum, son üç yıldır da tutamadığım oruç için Darüşşafaka'ya bağış yapıyorum. Keşke imkanım olsa daha fazla verebilsem, çünkü burası pek çok çocuğumuzun tutunabileceği tek dal" diyor.

2015 yılında Darüşşafaka'ya başlayan Büşra Yağmur Akdin...

Beş yıl önce kızını kaybeden Uzdere, "Üç çocuğu vardı. Üçünü de yanıma aldım. Darüşşafaka'dan ilk kez Beyza'nın ilkokul öğretmeni sayesinde haberdar oldum. O, Beyza'nın Darüşşafaka Sınavı'na girmesini istedi, ben de kabul ettim. Beyza, sınavı kazanınca da getirip kayıt ettirdim. Bu yıl sekizinci sınıfa geçti. Burada çok mutlu... Bizim asla veremeyeceğimiz olanaklara sahip. Öyle olunca Büşra'yı da Darüşşafaka Sınavı'na hazırladık. Büşra da 2015 yılında sınavı kazandı. Bu yıl altıncı sınıfa geçti. Şimdi sırada erkek torunum var. Daha ikinci sınıfa gidiyor. İnşallah o da Darüşşafaka Sınavı'nı kazanıp, burada okuyacak" diye anlatıyor.

Uzdere Darüşşafaka'ya bağış yapma gerekçesini ise şöyle açıklıyor: "Biz geldik, gördük, öğrendik. Buradaki çocukların durumlarını, onlara sağlanan bakımı, intizamı, disiplini, ilgiyi, sağlanan olanakları. Her şeyden önemlisi çocuklar burada mutlular. Osmanlı'dan gelen bir kurum... Az da olsa benim de katkım olsun istedim, çünkü buraya yapılan bağışların ne kadar yerinde kullanıldığını görüyorum."

Bu yıl Konya'da düzenlenen Darüşşafaka Tanıtım Toplantısı'na da katıldığını belirten Uzdere, "Orada dedim ki ‘neden Konya'dan sadece üç öğrenci Darüşşafaka'da okusun?’ Bu yıl sınav sonuçları açıklanınca hemen listeye baktım. Asil listede Konya'dan yedi, yedek listelerde ise dört öğrencimiz var" diye sevinçle paylaşıyor.

Tüm Haberlere Göz Atın
 Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?