Darüşşafakalı öğrenciler, teknolojinin merkezi Silikon Vadisi’ndeydi

 ›  Haberler  › ↓ 

Türkiye’nin farklı illerinden gelerek Darüşşafaka’da okuyan 8 lise öğrencisi, Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle dünyanın teknoloji merkezi Silikon Vadisi’ni ziyaret etti.

Darüşşafaka’nın “Dijital Dönüşüm” misyonuyla nitelikli eğitim verdiği lise öğrencilerinden sekizi, Darüşşafaka Lise Müdürü Nilüfer Kavaklı ve Müdür Yardımcısı Azize Şen Tosun ile birlikte, 21-28 Ocak günleri arasında, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerine ev sahipliği yapan Silikon Vadisi’ni gezdi.  

Öğrenciler ve öğretmenler, gezilerine Türkiye İş Bankası dijital dönüşüm sürecine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Maxitech Introduction CEO'su Burak Arık ile bir araya gelerek başladılar. “Vela Partners” şirketinin kurucu ortağı Yiğit Ihlamur ile görüşen Darüşşafaka ekibi, Silikon Vadisi ekosistemini daha yakından tanıdı.

Ardından, “Do Ventura Capitals” adlı şirketin sahibi Duygu Öktem Clark ile bir araya gelen Darüşşafakalılar, Clark’ın iş ve hayat tecrübelerini dinleme fırsatı buldular. MobileAction’ın kurucusu Aykut Karaalioğlu ile de görüşen Darüşşafaka ekibi, Silikon Vadisi gezilerinin ilk gününde hayallerinin peşinden gitme konusunda ilham veren fikirler edindi.

Darüşşafakalı öğrenciler, Rescale Al Mühendislik Takım Lideri Doğuş Akaydın’dan şirketler ve markalar için kullanılan “cloud” hizmetleri ile ilgili bilgi aldılar. “Cloud” hizmetinde yapay zekânın etkisine ve işlevselliğine de değinen Akaydın, “cloud” üzerinden HPC (High Performance Computing) ile simülasyon uygulamalarının gerçekleştirilmesi ile ilgili detayları Darüşşafaka ekibiyle paylaştı.

Salesforce Bölge Başkan Yardımcısı Hayal Koc’la bir araya gelen Darüşşafakalılar, San Francisco’nun en uzun binası Salesforce’ta, yatırım konusunda danışmanlık ile ilgili bilgiler aldılar.

Unity binasında Benan Arıgil tarafından karşılanan Darüşşafakalılar, oyun dünyasındaki mühendislik ve tasarım hakkında detaylı bilgiler edindiler ve Arıgil’in Silikon Vadisi’ne uzanan hayat hikâyesini kendi ağzından dinleme fırsatı buldular.

San Francisco Modern Sanatlar Müzesi'ni (SFMOMA) de ziyaret eden öğrencilerimiz, modern sanat eserlerini inceleyerek, günlerini verimli şekilde geçirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Darüşşafakalılar 25 Ocak’ta ise Maxitech şirketine ilk katılan çalışanlardan biri olan Eren Hükümdar’dan başarı hikâyesini dinlediler ve ardından Netflix ofisine geçerek, Netflix yapay zekâ mühendisleri Arden Dertat ve Ekrem Kocagüneli’den, Netflix’e uzanan hayat hikâyelerini dinlediler. Stanford Üniversitesi’ni de ziyaret eden gezi ekibi, dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Dünyanın Teknoloji Devi Apple'ın fütüristik uzay gemisi diye nitelendirilen "sürdürülebilir" merkez üssünü ziyaret eden öğrencilerimiz, Steve Jobs'un gerçekleşen rüyasına hayranlıklarını gizleyemediler.

Gezilerine Computer Science Museum ile devam eden Darüşşafakalılar, abaküslerden son teknoloji ürünü aygıtlara uzanan bilgisayarların gelişim serüvenine şahit oldular ve ardından California State University, East Bay’da Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Ertaul ile görüştüler. Yine aynı üniversitede Stratejik İşletme, Uluslararası Ticaret ve Girişimcilik dersi veren Assoc. Prof. Dr. İzzet Sıdkı Darendeli ile de buluşan Darüşşafakalılar, genç girişimcilere yol gösteren bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Dünyanın en büyük iki bin şirketine ev sahipliği yapan Silikon Vadisi’nde Darüşşafakalı öğretmen ve öğrencilerin, bilim ve teknolojiyle dolu dolu unutulmaz bir hafta geçirmelerini sağlayan Türkiye İş Bankası’na yürekten teşekkür ederiz.

 

Tüm Haberlere Göz Atın
 Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?