Darüşşafaka Cemiyeti, 149. Dönem mezunlarının üniversite eğitimleri sürecinde iş dünyasının önde gelen isimleriyle tanışmaları ve iletişim kurmaları amacıyla 3 Aralık’ta toplantı düzenledi. Toplantıya mentor ve mentilerin yanı sıra Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan Vekili Zeynep Necipoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Eşref Biryıldız (DŞ’73), Dr. Serpil Tunçer (DŞ’79), Büşra Giray (DŞ’14) ve Yüksek Danışma Kurulu Başkan Vekili Berrin Önder de katıldı.
2014 yılından beri devam eden Darüşşafaka Cemiyeti Mentorluk Programı; üniversite hayatına adım atmış öğrencilerle çeşitli alanlarda çalışan mentorları bir araya getirerek öğrencilerin eğitimlerini ve kişisel gelişimlerini desteklemeye devam ediyor. Program sayesinde mentorlar; deneyimlerini, çalıştıkları sektörleri, kendi kariyer adımlarını ve iş hayatıyla ilgili önemli ipuçlarını öğrencilere (mentilerine) aktarma fırsatı buluyorlar.
Yükseköğrenimlerine devam eden Darüşşafaka mezunlarının, iş dünyasından ve akademik hayattan değerli isimlerle bir araya gelme olanağı bulduğu etkinliğin açılış konuşmasını Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı yaptı.
Arpacı’dan sonra söz alan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Serpil Durak Tunçer, “Darüşşafaka, kendine özgü varlık koşullarıyla oluşturulan özel bir yaşam alanıdır… On yaşında Darüşşafakalı olan çocuklarımız, yaşadıkları bu mekânda sekiz yıl boyunca güçlü bir aidiyet duygusuyla kendileri hakkında farkındalık geliştirirler. Bu, aynı zamanda onların ileri derecede teşviklerle geliştirilen ve yaşamları boyunca seçimlerini etkileyecek olan ‘kimlik’leridir. Böylesine ilgi ve teşvikle yetiştirilen Darüşşafakalı gençlerimiz, sekiz yıllık sürecin sonunda eğitim yuvalarının koruyuculuğundan ve şefkatli elinden ayrılarak kendi kanatlarıyla uçmaya hazırlanacaktır. Bu noktada mentor desteği kaçınılmazdır.” dedikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“Darüşşafakalı öğrenci; yaşamın cesaret, girişimcilik, esneklik, çok çalışma beklediğini bilmektedir. Ancak yaşam hedeflerinin neler olabileceği, doğasına uygun hangi seçimlerin var olduğu ve bunlara nasıl ulaşabileceği konularında farkındalık oluşturabilmek için mentor desteği alması vazgeçilmez bir katkı olacaktır… Doğru tasarlanıp uygulanabilecek olan bu ‘yargısız diyalog’ etkinliğinin mentorlara vereceği en büyük tatmin ise duygusal refah seviyelerinin hiç kuşkusuz, gelecek yaşamlara yapacakları katkılarla beslenecek olmasıdır. Siz mentorlarımızın Darüşşafakalı öğrencilerimiz için bu yükümlülüğü üstlenmeniz yüce gönüllü bir duruştur.”
Genç mezunların farklı sektörlerden mentorlarla yüz yüze görüşme fırsatı yakaladığı toplantıda Darüşşafaka Cemiyeti İş Geliştirme, Rezidans ve Vasiyet Bağışları Genel Sekreter Yardımcısı Burçak Karakaya, Darüşşafaka Eğitim Kurumları Kariyer Ofisi Koordinatörü Özlem Kumlalı ve Darüşşafaka Cemiyeti Bağış ve İş Geliştirme Süreç Yönetim Yetkilisi Rukiye Taluy da yaptıkları konuşmalarla konuklara mentorluk programına dair bilgiler verdiler.
Mezunların, akademik kariyerleri ve iş hayatıyla ilgili merak ettiklerini sorma fırsatı yakaladığı etkinlik, mentor ile mentilerin Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nı gezmeleriyle son buldu.
Tüm Haberlere Göz Atın