Darüşşafaka Sustainable Brands Istanbul 2016’daydı

 ›  Haberler  › ↓ 

Dünyanın en önemli 50 konferansı arasında gösterilen küresel Sustainable Brands buluşmalarının İstanbul ayağı, 26-27 Mayıs 2016 tarihlerinde Swissotel The Bosphorus’ta yapıldı. Bu yıl ‘The Power Of And’ temasıyla gerçekleştirilen konferansta geleceğin değişen markaları, yeni marka stratejileri, inovasyon, dijitalleşme, yeni tüketici trendleri ve sosyal etki tartışıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Semra Sevinç, tüketicinin değiştiği, dijitalleşmenin hızla sürdüğü bir ortamda markaların başarı için yeni bir yol haritasına ihtiyacı bulunduğunu belirterek, “Her yıl 12 farklı ülkede gerçekleşen Sürdürülebilir Markalar Konferansı iş dünyasına bir bilgi ve iş birliği platformu sunuyor” dedi. Sevinç, ABD/San Diego ve Brezilya/Rio de Janeiro’dan sonra İstanbul’un, Sürdürülebilir Markalar Konferansı’nın düzenlendiği ilk 3 lokasyon arasında yer aldığını vurguladı.

Sürdürülebilir marka liderlerinin bir araya geldiği konferansta, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş ve 4129Grey Kreatif Direktörü Görkem Yeğin, bu sene Sivil Toplum Kuruluşları kategorisinde Altın Effie Ödülü'ne layık görülen "Bazı harcamalar olmasa da olur ama eğitim olmazsa olmaz" sloganlı bağış kampanyasıyla ilgili bir sunum yaptı.

Talha Çamaş

Darüşşafaka’nın sivil toplumda bir sürdürülebilirlik örneği olduğunu vurgulayan Talha Çamaş, “153 yıldır varlığını bağışlarla devam ettiren Darüşşafaka, tarihi boyunca halkın güvenini kazanmış itibarlı bir kuruluş olmayı başarmıştır. Sürdürülebilirlik deyince aklımıza, geleceğin dünyasını birlikte inşa etmek, sadece bugünü düşünmeden gelecek kuşaklara daha iyi, yaşanabilir bir dünya bırakmak geliyor. Bunu başarmak içinse el ele vermemiz ve birlikte çalışmamız gerekli. Sürdürülebilir kalkınmanın kaynağı nitelikli insan… Nitelikli insan yetiştirmek için de nitelikli eğitime ve fırsat eşitliğine ihtiyaç var. İşte Darüşşafaka, 153 yıldır bu misyonla çalışıyor. Çocukların hayatında eğitimle yarattığımız farkı daha fazla çocuğun hayatına taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Geçen yıl, Darüşşafaka’nın sürdürülebilirliğini sağlamanın anahtarının düzenli destekler olduğunun bilinciyle herkesi az çok demeden düzenli bağış yapmaya davet etmeye karar verdiklerini ifade eden Talha Çamaş, sözlerine şöyle devam etti: “İlham kaynağımız ise bize bağış yapan bir üniversiteliydi. Erzurumlu bu öğrenci bize 50 lira bağış yapmıştı. Yeni bir tişört almak ya da arkadaşlarıyla eğlenmek yerine düşünmüş, sorumlu davranmış ve bu parayı Darüşşafaka’ya bağışlamayı seçmişti. Bu bizi harekete geçirdi. Demek ki insanların hangi yaşta olursa olsun ve maddi durumu ne olursa olsun, bir ‘olmasa da olur’u vardı. “Olmasa da Olur” kampanyası, insanların bazı küçük şeylerden vazgeçerek bir çocuğun eğitimine destek olabilecekleri ve onun hayatında fark yaratabilecekleri ana fikri üzerine kuruluyor. Hem Darüşşafaka’nın sürdürülebilirliğini sağlamak, hem de ülkemiz ve dünyamız için daha iyi yarınlar inşa etmek için iş birliğine çağırıyor.”

Görkem Yeğin

Darüşşafaka’nın “Olmasa da Olur” kampanyasının hazırlanmasına gönüllü destek veren 4129Grey Reklam Ajansı’nın Kreatif Direktörü Görkem Yeğin ise kampanyanın doğuşu ve stratejisiyle ilgili detaylı bir sunum yaptı. Duygu sömürüsü yapmadan başarılı bir bağış kampanyası gerçekleştirmeyi, küçük ve düzenli bağışları artırmayı ve herkesi bağış yapmaya teşvik etmeyi hedeflediklerini belirten Görkem Yeğin, 360 derece bağış kampanyasını anlattı. Kampanyanın başarısını, “damlaları göle çevirmek” olarak ifade etti. 

Kampanyayla ilgili daha fazla bilgi için lütfen buraya tıklayınız.

Darüşşafaka'nın kamu spotunu buradan izleyebilirsiniz.

Sustainable Brands Istanbul 2016 hakkında daha fazla bilgi için: http://events.sustainablebrands.com/sb16istanbul/

Tüm Haberlere Göz Atın
 Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?