Darüşşafaka Rezidansları’ndaTarih Sohbetleri

 ›  Haberler  › ↓ 

Ülkemizin önemli Tarih profesörlerinden, Prof.Dr.Feroz Ahmad üyesi bulunduğu Şenesenevler Rezidans’ta “Tarih Sohbetleri”ne başladı. Feroz Ahmad’la tarih sohbetleri her Perşembe saat 14.45’te Şenesenevler Rezidans’ta yapılacak.

 

Çalışmaları dünya çapında takdir görmüş, toplumun her kesiminin saygısını kazanmış, değerli tarihçi Prof.Dr.Feroz Ahmad  2015 yılından beri Darüşşafaka’da eğitim gören öğrencilerin eğitimi için gerçekleştirdiği bağışlarla Darüşşafaka Şenesenevler Rezidans’ta yaşamaya başladı. Halen Yeditepe Üniversitesi'nde ders vermeye devam eden Ahmad, yaşadığı yerde de diğer sakinlerle sohbet niteliğinde tarih dolu vakit geçirmeye devam ediyor.  Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemleri ve Modern Türkiye Tarihi üzerinde yıllar süren önemli araştırmalar yapmış Feroz Ahmad; Ortadoğu ve Türk Tarihi’ne ilgisi olan Rezidans sakinleriyle keyifli Tarih Sohbetleri düzenlemeye başladı. İngilizce olarak gerçekleşen sohbetlerde rezidans sakinleri Feroz Hoca’nın keyifli anlatımına kendi görüş ve bilgileriyle katıldı. Katılımcılar anlatılan konularla ilgili birbirlerine kitap önerilerinde de bulundu.

Prof.Dr.Feroz Ahmad’ın her Perşembe yapılacak sohbetlerin ilk hafta konuları; İttihat ve Terraki sonrası Osmanlı İmparatorluğu, Sarıkamış Harekatı ve Modern Türkiye’nin ilk adımları oldu.  28 Şubat’ta yapılacak ikinci sohbette ise Birinci Dünya Savaşı sonrası Osmanlı İmparatorluğu, Mustafa Kemal Atatürk ve Modern Türkiye’nin Kuruluşu konuşulacak.

Tüm sohbetler Şenesenevler Rezidansı’nda saat 14.45’te İngilizce olarak yapılacak.

Prof.Dr. Feroz Ahmad kimdir?

Prof. Dr. Feroz Ahmad (d. 1938, Delhi), Hint kökenli Amerikalı ve Türk tarihçidir.

Lisans eğitimini 1958'de Delhi Üniversitesi Tarih Bölümü’nde aldı. Ardından Londra Üniversitesi'ne gitti. Burada Bernard Lewis'in yanında Türk politikasında İttihat ve Terakki Partisi 1908-1913 isimli doktora tezi hazırladı. Tez kapsamında 1962-1964 yılları arasında Türkiye'de çalışmalar yaptı.

Columbia Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptı. Daha sonra Massachusetts Üniversitesi'nden yardımcı doçent unvanı aldı. Aynı üniversitede 1970 yılında doçent, 1978 yılında profesör oldu. 1980-1981 yıllarında Harvard Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nde dersler verdi. İngiltere ve Türkiye'de araştırmalar yaptı.

1997-1998 yıllarında Türkiye'de Fulbright öğretim üyesi olarak görev yaptı. Massachusetts Üniversitesi'nden emekli olarak Türkiye'ye geldi. Türk vatandaşlığı aldı ve Yeditepe Üniversitesi'nde ders vermeye başladı.

19 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından, Türk tarihine yaptığı katkılar sebebiyle kendisine Liyakat Nişanı tevcih edildi.

Tüm Haberlere Göz Atın
 Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?