Darüşşafaka, eğitimle geleceğini aydınlatacağı yeni öğrencilerini seçmek için 2013 yılı sınavını yaptı

 ›  Haberler  › ↓ 

Darüşşafaka Giriş Sınavı - 02.06.2013_rsz.jpg
“Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla 150 yıldır babası veya annesi hayatta olmayan çocukların yaşamlarını, kaliteli bir eğitim sunarak değiştiren ve onlara iyi bir gelecek armağan eden Darüşşafaka, 2013 yılı sınavını 2 Haziran Pazar günü Türkiye’nin 20 ilinde yaptı.
 
Darüşşafaka Giriş Sınavı - 02.06.2013 (19)_rsz.jpg
Bu sene, annesini veya babasını kaybetmiş, maddi durumu yetersiz ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin girebildiği Darüşşafaka Giriş Sınavı’na Türkiye çapında yaklaşık 2.000 öğrenci başvurdu.
 
Darüşşafaka Giriş Sınavı - 02.06.2013 (15)_rsz.jpg
 
Eğitimde bölgeler arası farklılıkları dikkate alarak sınav sistemini 2008’de değiştiren Darüşşafaka, o yıldan beri öğrencilerini, zihinsel ve yaratıcı düşünme yeteneklerini ölçen bir sınavla alıyor.
 
Eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak, Cumhuriyet değerlerini özümsemiş, yaşam boyu öğrenen, araştıran, sorgulayan, çağdaş, özgüven sahibi, topluma ve çevresine karşı duyarlı lider bireyler yetiştirmeyi hedefleyen Darüşşafaka, her yıl Türkiye’nin dört bir yanındaki koşullarına uyan öğrencilere ulaşmak için yoğun bir çaba sarf ediyor. Bu yıl bu kapsamda 22 ilde Darüşşafaka Sınav Tanıtım Toplantıları düzenlendi.
 
Darüşşafaka Giriş Sınavı’nda başarılı olanlar, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılından itibaren ortaokul 1. sınıftan lise mezuniyetine kadar Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda tam burslu, yatılı, kaliteli bir eğitimle aydınlık bir geleceğe hazırlanma fırsatını yakalayacak.
 
Sınava İstanbul’dan başvuran öğrenciler, Pazar sabahı aileleriyle birlikte Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na gelerek, belki de hayatlarını değiştirecek döneme ilk adımlarını attı.
 
Darüşşafaka Giriş Sınavı - 02.06.2013 (6)_rsz.jpgDarüşşafaka Giriş Sınavı - 02.06.2013 (8)_rsz.jpgDarüşşafaka Giriş Sınavı - 02.06.2013 (11)_rsz.jpgDarüşşafaka Giriş Sınavı - 02.06.2013 (5)_rsz.jpg
Çocuğunu Darüşşafaka Sınavı’na getiren velilerden bazılarının görüşleri şöyleydi:
  
“Kızım kazanırsa bütün hayatını değiştirecek, çünkü Darüşşafaka’nın verdiği imkânları ne ben, ne ailem bir araya toplansak katiyen veremeyiz. İnternette okulu sanal olarak yemekhanesinden yatakhanesine varana kadar gezdim. Öğrencilerin başarılarını okudum. Çok sevindim bu çocukların böyle başarılı olmasına… Huzurevinde aşçı olarak çalışıyorum. Radyoda reklamlarınızı duydum. Hemen başvurumuzu yaptık. Burada inşallah benim kızım da kazanan çocukların içinde olur. Burada öğrencilerin kardeşler gibi sıkı bir dayanışmaları olacak.”
 
“Buraya 8-10 defa geldim, oğlumun ikinci girişi. Darüşşafaka’yı televizyondan duydum. Bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum. Geçen sene geldik, hep tereddüt içindeydim, 'niye geldim, neden çocuğumu getirdim' diye. Meğerse tam tersiymiş. Darüşşafaka çok güzel bir yer. Herkese nasip olmaz, inşallah bize nasip olur. İnşallah bütün durumu iyi olmayan insanlara nasip olsun. Temennimiz bu.” 
 
“Oğlumun ikinci girişi. Bu bir şans oldu. Darüşşafaka’yı basından duyduk. Ablamın düşüncesiydi. İlk kez geldik. Çok beğendim, ilk izlenimlerimiz çok güzel. Oğlum da çok beğendi. Girmek istiyor. İnşallah başarılı olur.”
 
“Kızımı sınava getirdim. Öğretmenimiz tavsiye etti, kitapçığını okuduk. Çok isterim kazanmasını, inşallah kazanacağız. Geçen sene geldiğimde gezdik, çok beğendim, çok güzel bir okul.”
 
“Benim yeğenim katıldı. Geçen sene de katılmıştı, bu sene çok istekli girdi, inşallah kazanır. İyi olur geleceği için. Buranın eğitimini biz veremeyiz. Buradan mezun olan tanıdıklarımız olduğu için, burayı kazanması için çok dua ediyorum. Biliyorduk burayı ama öğretmenlerden, okuldan kağıtlar verilince, içine girince daha farklı şeyler öğrendik. Kampüsü gezdik. Çocukların böyle bir okulda okumasının ileriye dönük yatırım için çok güzel bir zemin hazırladığını düşünüyorum.”
 
Tüm Haberlere Göz Atın
 Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?