Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılını 17 Haziran 2011 tarihinde Ayhan Şahenk Spor Tesisleri’nde düzenlediği törenle kapattı. Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, Başkan Vekilleri Davut Ökütçü ile Talha Çamaş, Sayman Üye Adnan Dovan, Yönetim Kurulu Üyeleri Beşir Özmen, Fırat Tekin, Adnan Memiş, Ataol Ay, Ömer Çollak, Mükremin Altuntaş, Genel Sekreter Ahmet Buldam, İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Aysel Tacer, Darüşşafaka Lisesi Müdürü ve Kampüs Koordinatörü Adnan Ersan, İlköğretim Müdürü Çiğdem Kaya’nın yanı sıra tüm öğretmen, öğrenci ve velilerin katıldığı törene kız öğrencilerin başarısı damgasını vurdu. Törene Darüşşafaka Lisesi 1951 mezunlarından ABD’de yaşayan Dr. Ülkü Ülgür ile Prof. Dr. Temel Dağoğlu'nun katılması sevinçle karşılandı. 2010-2011 eğitim ve öğretim yılının sonunda dokuz dönem birincisinin sekizi kız öğrenciler arasından çıktı. Böylelikle Darüşşafaka’ya kız öğrencilerin alınmasının 40. yılında kız öğrenciler, başarılarıyla Darüşşafaka camiasına güzel bir armağan verdi.
Adnan Ersan:
“Darüşşafaka, aydınlığa, çağdaşlığa, Atatürkçü düşünceye açılan kapıdır”
Törenin açılış konuşmasını yapan Adnan Ersan, başarılarla dolu bir akademik yılı da geride bıraktıklarını belirterek, Daçkalı öğrencilere şöyle seslendi: “Sevgili öğrencilerim bu yıl çok yorulduk. Akademik alandaki çalışmalarınız yanında sosyal ve proje faaliyetlerine de önem vererek, zorlu bir dönemi hep birlikte geride bıraktık. Sizler okulumuzu her alanda sorumluluk duygusu içinde başarıyla temsil ettiniz. Hepinizle övünüyor ve gurur duyuyorum. Sizler de kendinizle gurur duymalı ve ailenizin yanına gururla gitmelisiniz. Çünkü siz farklısınız, çünkü siz ülkenin en iyi okullarından Darüşşafaka’da başarıyla okuyan öğrencilersiniz. Herkes bilmeli ki Darüşşafaka, aydınlığa, çağdaşlığa, Atatürkçü düşünceye açılan kapıdır. Sizler bu kapıdan teker teker geçerek daha ileriyi gidiyorsunuz. Gelecekte çağdaş ve modern Türkiye’nin mimarları olacaksınız. Şimdi dinlenme zamanınız. Siz bunu fazlasıyla hak ettiniz.”
Konuşmasını Darüşşafaka’da görev yapan öğretmenlere seslenerek sürdüren Ersan, “Hep birlikte hedefimiz öğrencilerimizin öncelikle kendisinin farkında olması, değerlerini oluşturabilmesi ve bu değerlere sahip çıkabilmesinin sağlanmasıdır. Eğitimin önemli bir boyutu da yaratabilme, tasarlayabilme, üretebilme ve özgüven aşılayabilmektir. Yine sizler, işini zamanında ve doğru yapabilme becerilerini öğrencilerimize kazandırdınız. Deneyiminizi, bilginizi ve duruşunuzu büyük sabır ve özveriyle öğrencilerimize aktardınız. Onların müspet bilime ve bilgiye ulaşması için bir yıl boyunca uğraş verdiniz. Hepinize teşekkürü borç biliyorum ve inanıyorum ki önümüzdeki yıl Darüşşafaka’da sizlerle daha parlak ve güçlü bir eğitim yılı olacaktır” dedi. Sözlerini Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu’na teşekkür ederek sonlandıran Ersan şöyle konuştu: “ Bir yıl boyunca öğrencilerim ve öğretmenlerim için ne istediysek veren, yüreklerinde Darüşşafaka sevgisi hiç eksilmeyen, eğitim gönüllüsü, Darüşşafaka gönüllüsü, Eğitim Komisyonu ve Yönetim Kurulu üyelerine de şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız, iyi ki Darüşşafaka var.”

Zekeriya Yıldırım Doğagün Örsel
Zekeriya Yıldırım:
“Eskinin güçlü Darüşşafaka’sına duyulan özlem bitti”
2010-2011 eğitim ve öğretim yılına başlarken zor bir yıl olacağını düşündüklerini ifade eden Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım “Darüşşafaka Eğitim Kurumları yönetiminde ve öğretmen kadrosunda önemli değişiklikler olmuştu. Okulun açılmasıyla yerleşkemizin her köşesine yayılan katılımcı ruh ve anlayış sayesinde sorun yaşamak bir yana akademik başarısıyla, kulüp çalışmalarıyla kazanılan ödülleriyle yüzümüzü güldüren bir yıl yaşadık. Eskinin güçlü Darüşşafakasına duyulan özlem bitti. Umutları geleceğe taşımaya da gerek kalmadı. Artık kendimizle yarışacağız. Gelecek yılın bu yıldan daha iyi olmasını hedefleyeceğiz. Şu an karşımda Darüşşafaka adına gurur duyduğumuz bir tablo var. O tablonun içinde bulunan müdürlerimiz Adnan Ersan ve Çiğdem Kaya’ya, müdür yardımcılarına, bölüm başkanlarına, öğretmenlere, belletmenlere, doktorumuza, velilere, Kemal Amcanız ve Selamet Ağabeyiniz başta olmak üzere çalışanlarımıza, onlara destek olmak için heyecan ile çalışan Genel Sekreterimize ve arkadaşlarına ve canımız siz kardeşlerimize kendi adıma, Yönetim Kurulu adına yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Darüşşafaka’nın 148 yıl süreyle Türkiye eğitiminde rol model olma özelliğini korumasını, çağa ayak uyduran değişimleri yapmasına borçlu olduğunu kaydeden Yıldırım şöyle konuştu: “Bugün adlarına ödül verdiğimiz büyüklerimiz, Başkanımız Fettah Aytaç ve Müdürümüz Nazıma Antel işte o değişimlerden en önemli ikisine imza attı. 1955 yılında başlayan İngilizce eğitimi de, 1971 yılında Darüşşafaka’ya kızların alınması da onların eseri. Biliyorsunuz Fettah Aytaç ödülleri’ni okul dışı yarışmalarda Darüşşafaka’ya en iyi dereceleri kazandıranlara veriyorduk. Bu yıl okul yönetiminden gelen talep üzerine ödül verdiğimiz konular arasına yaratıcılığı da dahil ettik. Yabancı diller alanında yarışmalarda başarı kazanan öğrencilerimiz için de Nazıma Antel ödülünü başlattık.”
Geride kalan eğitim yılında Daçkalıların yaratıcılık ve araştırmacılığın güzel örneklerini sergilediğini belirten Yıldırım, “Gelin bu örnekleri önümüzdeki yıl çoğaltalım. Yaratıcı olmak için araştırmacı olmak için hayal kurmak gerekiyor. Benden size yaz ödevi. Yaz tatili boyunca hayal kurun. Kendiniz için, aileniz için, Darüşşafaka için hayal kurun. Hayallerinize sınır koymayın. Kendinizi Başbakanın yerine koyabilirsiniz. Bizim Darüşşafaka’yı nasıl daha iyi yönetebileceğimizi de düşünebilirsiniz. Ülkemizin en önemli öncelikleri haline gelen çevreyi korumak adına enerji tasarrufu adına neler yapılabilir onları düşünebilirsiniz. Biraz önce söylemiştim. Bizler Yönetim Kurulu toplantılarında sizin için hayaller kuruyoruz. Sizleri Darüşşafaka’yı ve ülkeyi yüceltecek geleceğin liderler arasında görüyoruz. En büyük arzumuz hayallerimizde sizlerle buluşmak Her yıl başında yaptığımız Homecoming partisinde sizleri ‘Dream It, Believe it, Be it’ afişi ile karşılıyoruz. Tatil dönüşü sizi karşılarken ‘Tell us about your dreams’ diyen yeni bir bir afiş hazırlayacağız” dedi.
Doğagün Örsel:
“Çok çalışıp, hayallerime ulaşacağım. Bilgisayar mühendisi olacağım ve piyano çalıp, konser vereceğim”
Zekeriya Yıldırım’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan 4. sınıf öğrencisi Doğagün Örsel, Darüşşafaka’ya ilişkin duyguların şöyle dile getirdi:
“Ben, bir yıllık Darüşşafakalıyım. Okula ilk geldiğimde uyum sağlayamayacağımı düşündüm. Zaman ilerledikçe okulumu çok sevmeye başladım. Burası tam bana göre diye düşündüm. Fakat annemi çok özlüyordum. Annemsiz yapamayacağımı sanıyordum. Ancak dersler, etkinlikler, sporlar ve güler yüzlü arkadaşlarım derken, annemi özlemeyi bile unuttum. Ben eskiden her şeye ağlardım. Ağlamak için bahane arardım sanki… Ama burada olgunlaştığımı düşünüyorum. Şimdi her şey beni ağlatmıyor. Arkadaşlarımla iyi anlaşıyorum. Onlarla her şeyimi paylaşıyorum. Onlar da benimle her şeylerini paylaşıyor. Arkadaşlarımla kardeş gibiyiz. Her konuda birbirimize yardımcı oluyoruz. Okulumu, arkadaşlarımı, öğretmenlerimi çok seviyorum. Buradan hiç ayrılmak istemiyorum. Çok mutluyum. Çok çalışıp, hayallerime ulaşacağım. Bilgisayar mühendisi olacağım ve piyano çalıp, konser vereceğim.”
Konuşmaların ardından 2010-2011 eğitim yılının dönem birincileri; 146. Dönem Birincisi Yasemin Yur (4-A), 145. Dönem Birincisi Gülşah Aşık (5-E), 144. Dönem Birincisi Ayça Öztürk (6-A), 143. Dönem Birincisi Ahmet Cüce (7-B), 142. Dönem Birincisi Tuğçe Açıkalın (8-A), 141. Dönem Birincisi Buse Çal (Hazırlık sınıfı), 140. Dönem Birincisi Tuğçe Delipınar (9-B), 139. Dönem Birincisi İrem Durdağ (10-A) ve 138. Dönem Birincisi Zeynep Kutlu’ya (11-A) Adnan Ersan ve Çiğdem Kaya tarafından ödülleri takdim edildi.
Matematik Olimpiyatları'nda 7. olan Metehan Turan ve danışman öğretmeni ödüllerini Talha Çamaş'tan aldı.
Dönem birincilerinin ödüllerinin ardından Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından 2006-2007 ders yılından itibaren Darüşşafaka’nın efsanevi yöneticisi Fettah Aytaç anısına her yıl “sosyal bilimler”, “matematik”, “sanat”, “teknoloji” ve “spor” alanlarında okul dışı etkinliklerde en iyi dereceleri elde eden öğrenci ve öğretmenlere verilen “Fettah Aytaç Ödülleri” ile kız öğrencilerin Darüşşafaka’ya alınmasının mimarlarından Nazıma Antel’in anısına bu yıl ilk kez “İngilizce” alanında başarı gösteren öğrenci ve öğretmenlerine verilen “Nazıma Antel Ödülleri” sahiplerini buldu.
Nazıma Antel Yabancı Dil Ödülleri'nin sahipleri arasında yer alan Cemre Karaoğlu, ödülünü İş Bankası Yönetim
Kurulu Üyesi Aysel Tacer'in elinden aldı.
Darüşşafaka Eğitim Kurumları’na kız öğrencilerin alınmasının 40. yılında 143. dönem birincisi Ahmet Cüce dışında tüm dönem birincileri kız öğrenciler arasından çıktı.
2010-2011 Eğitim ve Öğretim Yılı Dönem Birincileri:
146. Dönem Birincisi Yasemin Yur (4-4)
145. Dönem Birincisi Gülşah Aşık (5-E)
144. Dönem Birincisi Ayça Öztürk (6-A)
143. Dönem Birincisi Ahmet Cüce (7-B)
142. Dönem Birincisi Tuğçe Açıkalın (8-A)
141. Dönem Birincisi Buse Çal (Hazırlık sınıfı)
140. Dönem Birincisi Tuğçe Delipınar (9-B)
139. Dönem Birincisi İrem Durdağ (10-A)
138. Dönem Birincisi Zeynep Kutlu (11-A)