Beş Osmanlı aydını tarafından 30 Mart 1863 tarihinde kurulan ve o tarihten beri “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla ülkemizin çocuklarının geleceğini aydınlatan Darüşşafaka Cemiyeti’nin kuruluşunun 159. yıl dönümü Darüşşafaka TİM Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törenle kutlandı.
M. Tayfun Öktem: “Darüşşafaka’mız çocuklarımıza ‘eğitimde fırsat eşitliği’ni 159 yıldır sağlamaya devam ediyor.”
Darüşşafaka Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan törenin açılış konuşmasını yapan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M. Tayfun Öktem, “Sultan Abdülaziz’den Sadrazam Sait Paşa’ya Zübeyde Hanım’dan, Makbule Atadan’a, sokaktaki vatandaşımızdan Sait Faik’e, Türkiye İş Bankası’na kadar uzanan geniş bir yelpazede ülkemizin aydınlık yarınları için çabalayan sayısız kişi ve kurumun desteğiyle Darüşşafaka’mız çocuklarımıza ‘eğitimde fırsat eşitliği’ni 159 yıldır sağlamaya devam ediyor. Bu vesileyle çağdaş uygarlık hedefini önümüze koyan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, kurucularımızı, Darüşşafaka’ya bağışlarıyla ve hizmetleriyle katkıda bulunanları her zaman olduğu gibi şükranla anıyor, Allah'tan rahmet diliyor; hayatta olanlara nice kuruluş yıl dönümlerimizi birlikte kutlayacağımız uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum.” diyerek Darüşşafaka için nice 159 yıllar dileğinde bulundu.

Ebru Arpacı: “Darüşşafaka bu ülke için umut yeridir, şefkattir”
Öktem’in konuşmasından sonra söz alan Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ebru Arpacı, “Beş Osmanlı aydınının ve devlet adamının kurduğu Cemiyetimiz Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan süreçte bir çınarın kök salması gibi her geçen gün daha da güçlenerek şefkatiyle tüm ülke çocuklarını kucaklıyor. Eğitimde fırsat eşitliği misyonuyla 10 yaşında emanet aldığımız çocuklarımızı Türkiye’nin hatta dünyanın lider kadroları için yetiştiriyor; çağdaşlık yolunda, Atatürk’ün izinde, değerleriyle bir bütün, yüzyılın beklediği becerilerle donatarak öğrencilerimizi yetiştiriyoruz.” dedi.

Arpacı sözlerini şöyle sürdürdü: “Darüşşafakalı olmak en iyiyi bulmak ve yapmaktır. Yeniliğe ve değişime açık olmaktır, alınamaz denilen kararları almak, daha fazla merak etmektir. Darüşşafaka için her yıl yenilenme, tıkanık noktaları açma, başarı için koşma ve kendini keşfetmektir. Önemli kararlar almak, büyük hedefler koyup hedeflerimize ulaşmak için koşmaktır. Darüşşafaka bu ülke için umut yeridir, şefkattir. Biz umut olmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin kendini keşfetmelerine imkân sağlayacak, başarıdan başarıya koşmaları için onlara ilham olacağız. Bilimle, çağdaşlıkla koşacağız ileriye. İnovasyon, sürdürülebilirlik, toplumsal duyarlılık ana noktalarımız olacak. Mükemmellik anlayışımızla öncü ve lider eğitim kurumu olmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin en güvenilir, insanların kendilerine en yakın hissettiği kurumdur Darüşşafaka, bu bilinçle daha çok çalışacağız. Değerlerimize sıkı sıkıya sarılacak yeni değerleri birlikte yaratacağız. Hayallerimiz olacak çokça. Hayallerimizin peşinden gideceğiz.”
Darüşşafaka Eğitim Kurumları öğrencilerinin, Darüşşafaka Cemiyeti kurucularının rolleriyle geçmişten bugüne Darüşşafaka’nın tarihini anlattıkları sahnede, Darüşşafaka Lisesi 2007 yılı mezunları yazar Sabiha Gürdemir ile dans eğitmeni Emre Karaal ve Darüşşafaka 2010 yılı mezunu Fikret Yüksek Vakfı Türkiye Temsilci-FIRST Partneri Ayşe Selçok Kaya yaptıkları konuşmalarla izleyicilerin takdirlerini kazandılar.
Darüşşafaka 150. Dönem Darüşşafaka Lisesi Öğrenci Meclis Başkanı ve FRC Robot Takımı Kaptanı Nazlı Eren ile Darüşşafaka 153. Dönem Ortaokulu Öğrenci Meclis Başkanı Burhan Doruk Tokgöz, sahnedeki konuşmalarıyla tüm izleyicilerin alkışlarını topladılar.

Darüşşafaka orkestra ve korosunun “Senden Başka”, “Kara Sevda” ve “Sev Kardeşim” parçalarını seslendirdikleri tören, Darüşşafaka Marşı’nın hep birlikte söylenmesiyle sona erdi.
Tüm Haberlere Göz Atın