Darüşşafaka, 13 Mayıs 2009 Çarşamba günü düzenlenen basın buluşmasında, “Bu Çocuklar Bizim” kampanyasını kamuoyuyla paylaştı.

 ›  Haberler  › ↓ 

Darüşşafaka Eğitim Kurumları ve Darüşşafaka Cemiyeti yöneticilerinin 25 ilde düzenlenen sınav tanıtım toplantılarının ardından Darüşşafaka Eğitim Kurumu’nda düzenledikleri basın buluşması, ilköğretim beşinci sınıf öğrencileri Tuğçe ve Ömercan  basın mensuplarını karşılamasıyla başladı.



Daha sonra Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nilgün Akalın, bu yıl 25 kentte tanıtım toplantıları düzenlendi. 15.000 öğrenci ve 30.000’i aşkın eğitimcinin davet edildiği bu toplantılarda, 4.263 katılımcıya birebir ulaşıldı ve Darüşşafaka hakkında detaylı bilgi verildiğini açıkladı ve öğrencilerin başarılarından örnekler verdi.  

Toplantıda, geçmişten bugüne Darüşşafaka’nın bağışlarla bu öğrencilerin yaşamını değiştirdiğini vurgulayan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, 1921’de Zübeyde Hanım’ın 20.000 kuruş bağışladığını ve çocuklara taze meyve verilmesini istediğini aktardı.
 
Faaliyet raporunda Darüşşafaka’yı  “Bitmeyen bir  hikâye” ye benzettiklerini aktaran Zekeriya Yıldırım, Zübeyde Hanım gibi pek çok hayırseverin bağışından bugüne ulaşan Darüşşafaka’nın “Bu Çocuklar Bizim” adlı bağış kampanyasının da tanıtımını yaptı.  Kampanya kapsamında iş dünyası ve hayırsever vatandaşlar, kendi kentlerinden Darüşşafaka’da okuyan maddi  olanakları yetersiz ve babası hayatta olmayan çocukların eğitim giderlerini üstlenerek Darüşşafaka Velisi oluyorlar.  Projeye, 25 ilde yapılan sınav tanıtım toplantıları sırasında Ticaret ve Sanayi Odaları’nın katkılarıyla iş dünyası destek verdi.
 


Darüşşafaka faaliyet raporunda da konu edilen bu hikâyeye “Malatya’nın Pötürge ilçesinden gelen on yaşındaki Songül’ün doktor olma hayalini" örnek veren Yıldırım, “Darüşşafaka, Türkiye’nin her yerinden gelecek hayalleriyle Darüşşafaka’da buluşan öğrencilerden, mezunlara ve bağışçılara uzanan bir hikâyedir. Eğitime destek olma sorumluluğunu duyanları bitmeyen hikâyenin yeni sayfalarında yer almaya davet ediyoruz” dedi. “Türkiye’nin iyi eğitimli gençlere ihtiyacı var” diyerek sözlerine devam eden Yıldırım eğitime verilen her desteğin, Türkiye’nin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu vurguladı. Bu kapsamda, “Biz Anadolu’da daha çok çocuğa eğitim fırsatı veriyoruz. Bunun gerçekleşmesi için Anadolu’nun hayırsever işadamlarını kentlerinden Okulumuza gelen öğrencilere “Bu Çocuklar Bizim” kampanyası ile  destek vermeye davet ediyoruz” dedi.
 


Daha sonra Mardin’in Bilge Köyü’nde öksüz kalan çocuklara değinen Zekeriya Yıldırım, genellikle sınavla babası olmayan çocukları okula aldıklarını belirttikten sonra, “Ancak deprem gibi felaket dönemlerinde sınavsız öğrenci aldığımız da olmuş. Bunun ilk örneği 1939 Erzincan Depremi’nden sonra görülmüş. O depremde öksüz kalan 39 çocuğu İş Bankası’nın da desteğiyle okula almışız. Şimdi Mardin’in Bilge Köyü’nde de yaşanan vahşet sonrası çocuklar öksüz yetim kaldı. Orada 4 üçüncü sınıf, 2 de dördüncü sınıf öğrencisi belirledik. Milli Eğitim Bakanlığı’na bu çocukları sınavsız alabileceğimizi bildirdik. Bakanlıktan gelecek yanıta göre bu çocukların eğitimini üstleneceğiz” dedi.
 

Tüm Haberlere Göz Atın
 Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?