Darüşşafaka, 40 bin bağışçısıyla 958 öğrencinin "kaderini değiştiriyor"
Darüşşafaka Cemiyeti tarafından 2011 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen “Bağışçılar Günü” etkinliği, eğitimde fırsat eşitliğine gönül vermiş 100’ün üzerinde bağışçıyı buluşturdu.
Darüşşafaka’nın her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bağışçılar Günü etkinliği, 4 Kasım Cumartesi günü, Darüşşafaka Eğitim Kurumları Maslak Kampüsü’nde gerçekleştirildi.
‘Saydamlık’ ve ‘hesap verebilirlik’ ilkeleri doğrultusunda, Darüşşafaka Cemiyeti tarafından 2011 yılında başlayan ve bu yıl 7’ncisi düzenlenen etkinlikte 100’ün üzerinde Darüşşafaka bağışçısı bir araya geldi.
Organizasyon kapsamında, katılımcılara kurum faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verilirken, destekleriyle eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunan bağışçılara sertifikaları takdim edildi.
Toplu olarak yenilen öğle yemeğinin ardından bağışçılar, Darüşşafaka Eğitim Kurumları öğrencilerinin bilimsel araştırmalarını ve kulüp çalışmalarını sergiledikleri stantları ziyaret ederken okuldaki sosyal ve eğitsel çalışmalar hakkında bilgi aldı.
“Eğitimde fırsat eşitliği” vurgusu
Etkinliğin açılışında konuşan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M. Talha Çamaş, nitelikli eğitime erişimde fırsat eşitliğinin sağlanmasının bir ülkenin gelişmişlik düzeyini saptayan en önemli ölçüt olduğunun altını çizerken, “Bugün müreffeh toplum olarak nitelendirilen ülkeler, çocuklarına eşit koşullarda eğitim olanağı sağlamayı başaran ülkelerdir. Her çocuğun eşit koşullarda eğitim alması gerektiği inancıyla Darüşşafaka olarak 154 yıldır bu sorunun çözümünün parçası olduk ve olmaya devam ediyoruz. Belki iğneyle kuyu kazmaktır, yaptığımız… Fakat tek bir çocuğun dahi yaşamını eğitimle değiştirebildiğimiz sürece biz, iğneyle kuyu kazmaya gönüllü olduk, gönüllü olmaya da devam edeceğiz. Darüşşafaka’nın kendisi için ne ifade ettiği sorusunu, ‘Darüşşafaka, kaderin de değişebileceğinin kanıtıdır’ diye yanıtlıyor bir öğrencimiz… Şu an 958 çocuğumuz var, sizinle birlikte kaderini değiştirebildiğimiz” ifadelerini kullandı.
"Darüşşafaka verdiği sözü yerine getirir"
154 yıllık geçmişe sahip Darüşşafaka’nın bireysel ve kurumsal olarak bugün yaklaşık 40 bin bağışçısının bulunduğunu, bunlar arasında vasiyet bağışçılarının her zaman özel bir yeri olduğunu belirten M. Talha Çamaş, “Değerli yazarımız Sait Faik Abasıyanık gibi Türkiye’nin aydınlık yarınlarına sevdalı pek çok hayırsever, varisi olarak Darüşşafaka’yı seçti ve seçmeye devam ediyor. Bugün de 431 hayırsever hiçbir karşılık beklemeden Cemiyetimize vasiyet ve hibe bağışında bulundu. Herkes bilir ki, Darüşşafaka verdiği sözleri yerine getirir, herkes bilir ki, Darüşşafaka’ya yapılan her kuruş bağış yerine ulaşır. Bu güveni vermek, korumak, sürdürmek Darüşşafaka Cemiyeti’nin yönetim nöbetini devralan herkesin en birincil görevidir” şeklinde konuştu.
Ardından Darüşşafaka Lisesi Müdürü Ayşe Görey, Ortaokul Müdürü Şule Uyar ve Yaşam Müdürü Mehmet Fahri Özbey, Darüşşafaka Eğitim Kurumları'na ilişkin gelişmeleri bağışçılarla paylaştı.
Hayırseverlere sertifikaları törenle takdim edildi
Etkinlikte, "Darüşşafaka Velilerini Arıyor" kampanyası kapsamında, yaptıkları bağışlarla "Veli Bağışçı", "Ortaokul Veli Bağışçısı", “Mezun Bağışçı”, “Çifte Diplomalı Bağışçı”, “Temel Taş Bağışçı” ve “Kurucu Bağışçı” payesini alan hayırseverler ile varisi olarak Darüşşafaka'yı seçen vasiyet bağışçılarına sertifikaları takdim edildi.
Darüşşafaka Müzesi'ni gezen ve öğle yemeğini öğrencilerle birlikte yemekhanede yiyen bağışçılar, origami, sihir, keçe, satranç, model uçak, 3D Printer ve robot kulübü öğrencilerinin çalışmalarına katıldı.
Perküsyon kulübünün müzikleri eşliğinde Darüşşafakalı öğrenciler ile bağışçılar birlikte origami yaptı, satranç oynadı, keçeden birbirinden özel ürünler yarattı. Festival havasında geçen etkinlikte, keçe ve 3D kulübü öğrencileri günün anısına yaptıkları küçük armağanları bağışçılara takdim etti.