2016 Darüşşafaka Sınavı’nın şampiyonları

 ›  Haberler  › ↓ 

Geçen yılki sınavda 2.433 aday öğrenci arasından ilk üçe giren Eylül Aslantaş (Diyarbakır), Deniz Baran Karagöz (İstanbul) ve Işık Zeynep Çakır (İstanbul), Darüşşafaka Eğitim Kurumları’ndaki ilk dönemlerini geride bıraktı.

Darüşşafaka’nın üç yıldız öğrencisiyle bir araya geldik, sınava hazırlık ve giriş süreçleri ile ilk dönemdeki deneyimlerini konuştuk.

“DARÜŞŞAFAKA’YA GELMEK İNSANIN HAYATINI KURTARIR”

Eylül Aslantaş

2016 yılı Darüşşafaka Giriş Sınavı’nın birincisi Eylül Aslantaş’ın ağabeyi Furkan da Darüşşafaka’nın 7. sınıf öğrencisi. Yedi kardeşin beşincisi olan Eylül, ağabeyiyle birlikte Darüşşafaka’da, ailesinin geri kalanı ise Diyarbakır’da yaşıyor. Ağabeyinden ötürü Darüşşafaka’ya gelmeyi hep istediğini belirten Eylül, ablasının ve öğretmeninin desteğiyle düzenli olarak sınava çalışmış. Sonunda da hayaline ulaşarak Darüşşafaka’yı kazanmış, hem de birinci olarak...

Eylül, birinci olduğunu öğrenince neler hissettiğini şöyle anlatıyor: “Ağabeyim arayıp haber verdi. Ailece sevindik. Genellikle insan heyecanlandığında eli titrer ya, öyle oldu. Biraz da üzüldüm annemden ayrılacağım için. Bir sürü duyguyu aynı anda yaşadım.” Yeni yuvasına kısa sürede alışan Eylül, burada en çok, yatakhanedeki uyum ve düzeni, yemekhanede açık büfe oluşunu ve ortaokulda bu yıl geçilen her branşın ayrı dersliği olan sistemi sevmiş: “Burada yemekhane var, eski okulumda yoktu ve yiyeceklerimizi kendimiz götürüyorduk.”

Darüşşafaka’da ilk döneminin çok iyi geçtiğini ve derslerinin gayet iyi olduğunu söyleyen Eylül, günlük tekrar yapmayı alışkanlık haline getirmiş. En sevdiği dersler Matematik ve İngilizce. STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Kulübü’nün üyesi. Jimnastik yapmayı, mutfak etkinliklerini ve özellikle de sanatsal aktiviteleri seviyor: “Önceki okulda sadece resim yapıyorduk. Burada ise daha sanatsal faaliyetler yapıyoruz.” Darüşşafakalı olmak “başarı demek, çaba demek, paylaşım demek” diyor ve şöyle devam ediyor: “Biz burada büyük sınıflardaki öğrencilere, ağabey ve abla diyoruz. O yüzden saygı demek.”

Eylül, gelecekte beyin cerrahı olup hayatlar kurtarmak istiyor. Darüşşafaka’nın da desteğiyle bu hayalini gerçekleştirebileceğine inanıyor. “Darüşşafaka’ya gelmek insanın hayatını kurtarır” diyerek söyleşimizi bitiren Eylül, bu yıl sınava giriş koşullarını taşıyan tüm öğrencileri sınava davet ediyor.

“İLERİDE İYİ BİR MESLEK SAHİBİ OLMAK İÇİN DARÜŞŞAFAKA’YA GELSİNLER”

Deniz Baran Karagöz

Geçen yılki Darüşşafaka Giriş Sınavı’nda ikinci olan Deniz Baran Karagöz, Darüşşafaka’nın evci öğrencilerinden. Aslen Çanakkaleli olan Deniz Baran’ın ailesi İstanbul’da yaşıyor. Hafta içlerini Darüşşafaka’da, hafta sonlarını ise ailesinin yanında geçiriyor. Öğretmen olan annesinin sınava girmesi için kendisini teşvik ettiğini belirten Deniz Baran, 2. sınıftan itibaren Darüşşafaka Sınavı’na hazırlanmış ve annesi de ona destek olmuş: “Darüşşafaka çok iyi bir okul olduğu için gelmek istedim ve annem de çok ısrar etti. Çalıştım ve sınava girdim.”

Darüşşafaka’yı çok sevdiğini söyleyen Deniz Baran,“Darüşşafakalılar kardeştir” sözünün doğru olduğunu burada öğrenmiş: “Özelllikle de büyük ağabey ve ablalarda görüyoruz. Onlar kardeş gibi oluyor.” İngilizce dersini Darüşşafaka’da sevmeye başladığını söyleyen Deniz Baran, “İlkokulda İngilizce dersini hiç sevmezdim hatta nefret ederdim. Burada ise İngilizce dersi çok eğlenceli... İngilizce dersini sevmemin nedeni hem öğretmenimiz hem de ders sürelerinin daha uzun olması” diyor. Eski okulundan sonra Darüşşafaka’da birçok yenilikle karşılaştığını ifade eden Deniz Baran, “Eski okulum bir binadan ibaretti, bahçesinde birkaç pota vardı. Burada ise bir sürü olanak var. Daha çok spor aktivitelerine yöneldim. Futbol, voleybol, basketbol ve masa tenisi...” diye anlatıyor.

Darüşşafakalı olmanın gurur verdiğini ve mutlu ettiğini söyleyen Deniz Baran, gelecekte uçak tasarımcısı veya pilot olmak istiyor. Darüşşafaka’nın verdiği nitelikli eğitimin de yardımıyla bu hayalini gerçekleştireceğine inanan Deniz Baran, seneye model uçak ve havacılık kulübüne gireceğini kaydediyor. Bu yıl giriş koşullarını taşıyan tüm öğrencileri Darüşşafaka Sınavı’na başvurmaya davet eden Deniz Baran, onlara şu tavsiyelerde bulunuyor: “Daha çok kaynaktan çalışsınlar. Test yerine çok fazla kitap okusunlar. Mesela ben geçen yıl 3.000 sayfaya yakın kitap okudum. Can Çocuk Yayınları ve Günışığı Kitaplığı’ndan kitaplar okuyarak sınava hazırlandım. Çünkü sorular dikkat ölçüyor. Dikkat güçlendirme seti kitabından da faydalandım” diyor ve “İleride iyi bir meslek sahibi olmak için Darüşşafaka’ya gelsinler” diyerek söyleşimizi bitiriyor.

“BURADAN MEZUN OLDUKLARINDA İYİ BİR GELECEKLERİ OLACAKTIR”

Işık Zeynep Çakır

Darüşşafaka Sınavı’nın üçüncüsü Işık Zeynep Çakır’ın ağabeyi Doğuş Çakır da Darüşşafaka’da 6. sınıfta okuyor. Doğuş, geçen senenin sınav birincisi... Darüşşafaka’ya dereceyle girmenin gururunu yaşayan iki kardeş, üç yıl önce babalarını kaybediyor. Ardından yaşanan süreci Işık Zeynep şöyle anlatıyor: “Babamın vefatından sonra annem okulları araştırmış ve burayı bulmuş. İkimiz de sınava girdik ve kazandık.” Ailesi İstanbul’da yaşayan Işık Zeynep de evci öğrencilerden. Darüşşafaka’da ilk döneminin oldukça tempolu geçtiğini belirtiyor. “Sınavların olduğu hafta çok yoğunlaşmak, çok çalışmak gerekiyor. Genel olarak güzel geçti. Arkadaşlarla kaynaştık. Arkadaş ortamı çok güzel burada” diye özetliyor.

Darüşşafaka’da İngilizcesinin çok geliştiğini belirten Işık Zeynep, bu yıl akıl oyunları kulübünde görev aldığını belirtiyor: “Çok güzel oyunlar oynuyoruz. Her hafta değişik bir oyun oluyor.” Gelecekte oyuncu olmayı hayal eden Işık Zeynep, “Tiyatro kursuna gidiyorum. Drama dersini çok seviyorum” diyor ve Darüşşafaka’da yapacağı tiyatro çalışmaları için sabırsızlandığını söylüyor.
“Darüşşafaka’da öğrenci olmak çok güzel bir şey. Burada okuduğum için mutluyum” diyen Işık Zeynep, bu sene sınava girebilecek olan adaylara çağrı yapıyor: “Mutlaka sınava girip bu şansı denesinler en azından. Lütfen çok çalışsınlar. Girerken pek endişe yapmasınlar. Kolay bir sınav aslında. Test yoğunluklu çalışsınlar. Bu sınavda dikkat çok önemli. Sorular aslında dikkati ölçüyor.”

Işık Zeynep, “Peki sınava neden girsinler?” diye sorunca da şöyle yanıt veriyor: “Burası hem büyük hem güzel... Hepsinden önemlisi de çok iyi bir eğitim veriliyor. Buradan mezun olduklarında iyi bir gelecekleri olacaktır.” 

***2017 Darüşşafaka Giriş Sınavı hakkında bilgi ve başvuru için buraya tıklayınız.

Tüm Haberlere Göz Atın
 Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?