Darüşşafaka ailesi yeni bir Eğitim-Öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyor.
Darüşşafaka Giriş Sınavı başvuruları için yürütülen çalışmalar ve 25 ilde yapılan tanıtım toplantıları amacına ulaştı. Bu yıl 1423 başvuru ile son 35 yılın en yüksek başvurusu gerçekleşti. Sınav sonucuna göre 83’ü Anadolu, 37’si İstanbul’dan olmak üzere 120 öğrenci Darüşşafaka ailesine katıldı.
4. Sınıf öğrencileri, 1 Eylül – 7 Eylül 2008 tarihleri arasında, Oryantasyon Programı’nı tamamladı. Bir haftalık programın ardından, geçen yıl ilk kez düzenlenen ve bir gelenek haline getirilen “Homecoming”-“Evinize Hoş Geldiniz” Partisi 7 Eylül 2008 tarihinde saat 18.30’da okul bahçesinde yapıldı. Partiye öğrenciler, veliler, mezunlar, öğretmenler ve bağışçılardan oluşan büyük Darüşşafaka ailesi katıldı.
Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 8 Eylül 2008 tarihinde saat 10.00’da TİM Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “Açılış Töreni” ile 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılına başladı.
Darüşşafaka Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nilgün Akalın, Açılış Töreni’ndeki konuşmasında “135. mezunlarını veren Darüşşafaka Lisesi’nin ÖSS’deki başarısı bu yıl yürütülen çalışmalarla ivme kazanmıştır. Başarının artması için yapılan planlamalar ile ÖSS’ye yönelik çalışmalar 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında da devam edecektir. (…) Darüşşafaka Eğitim Kurumları, kadrosuna yeni katılan yöneticiler ve öğretmenlerle, öğrencilerin başarılarını geliştirecek çalışmalar ve planlamalarla 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılına hazırlandı.” dedi.
Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın gerçekleştirdiği sınavın bu yılki birincisi Malatya’nın Pötürge ilçesinden gelen Songül Güreli de Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmasında “Ben Darüşşafaka’yı sınıf öğretmenim sayesinde öğrendim. O, bana sınava girmemi söyledi. Ben de Darüşşafaka tanıtım filmini izlediğimde buraya gelmeyi çok istedim. Annem önce bu isteğime karşı çıktı, çünkü İstanbul’da tek başıma olmamdan korkmuştu. Öğretmenimle birlikte annemi ikna etmeyi başardık. Sekiz gündür Darüşşafakalıyım. Buradaki öğretmenlerim bize annelik ve babalık yapıyorlar. O yüzden onlara teşekkür ederim. Ben büyüyünce cerrah olmak istiyorum. Eğer eski okulumda okusaydım, belki de bu hayalimi gerçekleştiremeyecektim diye korktum. İleride cerrah olunca bütün hastaları iyileştirmek istiyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından, Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, 2008 ÖSS’de başarılı olan Darüşşafaka mezunlarına Darüşşafaka Cemiyeti Yusuf Ziya Paşa Ödülleri’ni verdi. Darüşşafaka Cemiyeti’nin Kurucusu Yusuf Ziya Paşa'nın anısına verilen ödüller, son sınıf öğrencilerini başarıya özendirmek amacıyla 2006-2007 eğitim-öğretim yılı mezunlarından başlamak üzere verilmeye başlamıştı. Buna göre bu yıl üniversiteyi kazanan Darüşşafakalı öğrencilerden, ilk 5.000 kişi arasına giren Cevat Sucu ve Nuray Yılmaz’a 2.000’er TL; 5.001-10.000 kişi arasına giren Mahmut Can Koska, Fırat Kirezci ve Erkul Samed Doğaner’e 1.000’er TL; 10.001-25.000 kişi arasına giren Emrah Tezer ve Arzu Yaldız’a 500’er TL ödül verildi. Zekeriya Yıldırım, "Bu yıl mezun olacakların tümünü (ilk 25.000'e girip Yusuf Ziya Paşa ödülü almak üzere) gelecek yıl bu sahnede görmek istiyoruz" dedi.
2008–2009 eğitim ve öğretim yılının ilk derslerini ise iki önemli isim verdi: Darüşşafaka Cemiyeti üyesi Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ve Darüşşafaka Cemiyeti üyesi siyasetçi-araştırmacı Tarhan Erdem.
Ersin Özince konuşmasında, İş Bankası'nın kuruluş günlerinden bahsetti ve bankanın bugünkü güçlü konumuna nasıl geldiğini anlattı. Özince ayrıca, Darüşşafaka ve İş Bankası’nın “81 İlden 81 Öğrenci Projesi” adı altında başlattığı işbirliğine değindi ve iki köklü kurumun birikimlerini bu proje için bir araya getirdiklerini belirterek, Darüşşafaka’yı çağdaş bir bakış açısıyla yönetilen, güvenilir ve güçlü bir iş ortağı olarak gördüklerini söyledi.
Siyasetçi-araştırmacı Tarhan Erdem ise konuşmasında Darüşşafaka’nın karikatür alanındaki dünya birinciliğine dikkat çekti. Birincilik kazanan karikatürdeki fikri çok beğendiğini ifade ederek, önümüzdeki dönemde küresel ısınmanın kişilerin ve toplumların hayatını kökten etkileyeceğini, bu nedenle doğal kaynaklarımızı dikkatli ve verimli kullanmamız gerektiğini belirtti (Geçen yıl, 7-17 yaş öğrenciler arasında düzenlenen karikatür yarışmasında Darüşşafakalı öğrenci Kutay Ekmen en iyi karikatür çizeri olarak Birincilik ödülü kazanmıştı).
2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında Refik Kıvanç, Lise Müdürü; Gülay Hacıoğlu, İlköğretim Okul Müdürü; Hüseyin Akın, 11 ve 12.sınıflar Müdür Yardımcısı; Sırrı Ersoy, 9.sınıflar Müdür Yardımcısı; Çiğdem Kaya, Hazırlık sınıfları Müdür Yardımcısı; Candan Tekin, 8.sınıflar Müdür Yardımcısı; Neşe Aytan, 7.sınıflar Müdür Yardımcısı; Demir Sipahi, 6.sınıflar Müdür Yardımcısı; Esin Külür, 5.sınıflar Müdür Yardımcısı; Şeyda Evren, 4.sınıflar Müdür Yardımcısı olarak görev yapacak.
Darüşşafaka Eğitim Kurumları 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında, değerli bağışçılarımızın da katkılarıyla, yeni başarılara ulaşacak. Tüm Darüşşafaka ailesine sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl dileriz.