Kampüste Yaşam
Darüşşafaka'nın İstanbul Maslak'taki 83 bin metrekarelik alan üzerine kurulu kampüsünde öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik farklı birimler bulunuyor. Öğrencilerin güvenli ve konforlu bir yaşam sürdürmeleri için terziden çamaşırhaneye, ütü merkezinden öğrenci lokallerine kadar pek çok birimin bulunduğu kampüsün belli başlı noktaları şöyle:
Darüşşafaka Mustafa Nuri Kınık Kütüphanesi
Darüşşafaka bağışçısı merhum Mustafa Nuri Kınık’ın vasiyeti üzerine, eşi Bedriye Kınık ve kızı Itır Kınık’ın katkılarıyla yapılandırılan kütüphanede okuma salonu, grup çalışma odaları, konferans salonu ve bilgisayar donanımlı araştırma alanı bulunuyor. “Genel Koleksiyon”, “Ortaokul Kitaplığı” ile “Süreli Yayınlar” olmak üzere üç farklı bölümde hizmet veren kütüphanemiz, düzenli olarak yeni çıkan yayınlarla koleksiyonunu zenginleştiriyor.
Yemekhane
Darüşşafaka’nın tüm öğrencileri; sabah kahvaltısı, öğle yemeği, ikindi ara öğünü ve akşam yemeği için yemekhaneyi kullanıyor. Yemekhanenin menüleri diyetisyenler tarafından kalori hesabı yapılarak ve öğrencilerin gelişimleri göz önünde bulundurularak hazırlanıyor. Öğrencilerin sağlıklı beslenmesi için her türlü ayrıntıya dikkat eden Darüşşafaka, koridorlarında bulundurduğu meyve sepetleriyle öğrencilerine diledikleri zaman meyve yiyebilme olanağı tanıyor.
Öğrenci Evleri
Türkiye’nin öğrenci sayısı en fazla yatılı okulu konumunda bulunan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda kız ve erkek öğrenci için ayrı ayrı öğrenci evi bulunuyor. Öğrencilere sağlıklı, konforlu ve güvenli bir ortam sunan öğrenci evleri, toplam 1000 öğrenciye ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip.
Spor alanları
Öğrencilerini spor yapmaya teşvik eden ve eğitim hayatları boyunca da bu konuda onları destekleyen Darüşşafaka’da spor, günlük yaşamın önemli bir parçasını oluşturuyor. Öğrenciler diledikleri zaman açık-kapalı basketbol, voleybol sahaları ve tenis kortu, futbol sahası, atletizm pisti, aletli jimnastik ve kondisyon salonundan yararlanabiliyor ve profesyonel eğitmenlerden ders alabiliyor.
2 bin 500 kişilik kongre, konser ve gösteri salonu
Her ders yılında pek çok seminer, panel, konferans, konser gibi etkinlikler düzenleyen Darüşşafaka; ülkemizin önde gelen sanatçı, yazar, gazeteci ve bilim insanlarını gerek kendi bünyesindeki konferans salonunda gerekse yıl boyunca Darüşşafakalı öğrencilerin kullanımına açık olan Darüşşafaka TİM Gösteri Merkezi’nin salonlarında öğrencileriyle buluşturuyor. Aynı şekilde Darüşşafakalı öğrenciler de yıl boyunca hazırladıkları tüm kültürel ve sanatsal aktiviteleri dünyaca ünlü sanatçıları ağırlayan TİM Gösteri Merkezi salonlarında sahneye koyabiliyor.
Ayhan Şahenk Spor Salonu
Darüşşafaka Eğitim Kurumları Kampüsü içinde yer alan Ayhan Şahenk Spor Salonu, 3.500 kişilik seyirci kapasitesiyle uluslararası standartlarda sportif faaliyetlerin yanı sıra sanatsal ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Darüşşafaka Basketbol Takımı’nın da maçlarını yaptığı salonun tüm imkânlarından Daçkalı öğrenciler sınırsız ve ücretsiz olarak yararlanıyor.
Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryumu ve Gözlemevi
Procter & Gamble (P&G) ve Darüşşafaka iş birliğiyle hayata geçirilen “Hayalden Gerçeğe” projesi kapsamında 2010 yılında Darüşşafaka Maslak yerleşkesinde kurulan Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Planetaryumu, çocukları bilim ve gökyüzü ile yakınlaştırmak; ışık kirliliğinden dolayı gökyüzünü fark edemeyerek büyüyen çocuklarımıza gökyüzü hakkında merak uyandırmak amacıyla tasarlandı. İstanbul’daki ilk sabit kubbeli dijital planetaryumun açılışı 16 Nisan 2010 tarihinde yapıldı. Hayalden Gerçeğe Fatin Gökmen Gözlemevi ise 17 Ocak 2012’de hizmete açıldı.
Planetaryum ve gözlemevi, Darüşşafakalı öğrencilerin yanı sıra dışarıdan ziyaretçilere de hizmet veriyor. Ziyaret etmek isteyenler planet@dek.k12.tr adresine gün ve saat bilgilerini ileterek randevu alabilirler.
Darüşşafaka Tekno Girişimcilik Gençlik Merkezi
İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) desteğiyle 11 Haziran 2014 tarihinde hizmete açılan Darüşşafaka Tekno-Girişimcilik Gençlik Merkezi, Türkiye'nin liseler düzeyindeki ilk "Tekno-Girişimcilik Gençlik Merkezi" olma özelliğini taşıyor. Öğrencilerin girişimcilik becerilerinin ve bireysel yaratıcılıklarının gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen Merkez; gençlerin, çevre, elektronik, yazılım, mekatronik-robotik, haberleşme alanlarında teknolojik bilgi birikimlerini ve farkındalıklarını artırarak girişimcilik yönlerini güçlendirmeyi ve inovatif düşünceler geliştirmelerine yön vermeyi hedefliyor.
Revir
Kampüs içinde bulunan 34 yatak kapasiteli revir, uzman sağlık ekibiyle 24 saat hizmet veriyor.